Dag Whippet-liefhebbers,

Welkom op de website van de Belgische Whippet Club.

Sinds 2021 ben ik, Bart Scheerens, de nieuwe voorzitter van de BWCBW en is het mijn betrachting de whippet-mensen dichter bij mekaar te brengen. Met een nieuw en fris team zullen wij verschillende activiteiten proberen te organiseren zodat ieder lid zijn gading kan vinden in hetgeen men graag doet met onze veelzijdige whippet. Hiervan zult u op de hoogte gebracht worden door een nieuwsbrief en/of onze facebookpagina .

Verder zal ik mij kort even voorstellen.

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door honden, in het bijzonder windhonden. Toen ik alleen ging wonen kon ik ook mijn droom waarmaken en een eigen hondje kopen : een whippet ! Vanaf toen is de liefde voor het ras uitgegroeid tot een passie die nooit meer is weggegaan. Ik heb mij verder verdiept in alle aspecten van dit wondermooie ras.  Het begon allemaal met showen en coursen, later kwam het idee om zelf een nestje te fokken. Ondertussen zijn wij 25 jaar verder, en fok ik met de kennelnaam Boxing Helena 1 tot 2 nestjes per jaar. Het maakt mij enorm fier dat mijn honden terug te vinden zijn in de stambomen van whippets over gans Europa, Canada, USA, UK en Australië. Mijn honden hebben kampioenstitels gewonnen in meer dan 35 verschillende landen, waaronder nationale, europese en wereldtitels. Onlangs heb ik mijn 40e internationale kampioen gevierd.

Doordat ik veel shows bezocht in binnen en buitenland, werd ik ook verliefd op een ander ras : de Cirneco Dell’ Etna. In 2000 kwam de eerste Cirneco, en 3 jaar later werd de eerste Cirneco nest in België geboren.

Vanaf dat ik in de kynologie mijn eerste voetstappen zette, heb ik steeds veel steun gehad van een van mijn beste vrienden, Leona Reyneart ( Devils Pigeons, Italiaanse Windhonden ). Samen hebben wij vele shows gedaan, nesten gepland etc…. Een hechte vriendschap en een goede samenwerking tot op de dag van heden, resulteert ook dat er heel wat Italiaanse Windhondjes zijn waarvan ik mede-eigenaar ben, en die ik doorheen de jaren ook geshowd heb.

Meer dan 10 jaar geef ik showtraining op de Leuvense hondenclub Lovanium.

Sinds 2008 ben ik ook keurmeester en ben ik benoemd voor het keuren van groep 10 . Hierdoor heb ik het geluk gehad om whippets te mogen keuren in ons eigen land, maar ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Rusland, Australië en het Verenigd Koninkrijk.

Sinds het ontstaan van de BWCBW ben ik lid van de club. De laatste jaren was ik actief als penningmeester, en vanaf 2021 wacht mij een nieuwe uitdaging, en zal ik proberen om als voorzitter van deze club er het allesrbeste van te maken, samen met jullie !

Mvg

Bart Scheerens