Hallo

Ik ben Pieter Claessens, woonachtig te Aalst. Voor de meesten onder jullie waarschijnlijk onbekend. Ik ben dan ook geen grote bekende naam binnen de whippetwereld. Zelf hebben we onze eerste whippet nu twee en een half jaar geleden in huis gehaald. Sinds vorig jaar is er een tweede whippet bijgekomen.

Origineel hadden mijn vriend en ik andere rassen. Mijn vriend was fan van de Franse Bulldog, ik van de Teckel. Omdat onze hondjes oud werden en we stilaan afscheid van hen moesten nemen begonnen we ook na te denken over welk ras we zouden nemen. Beiden waren we geen voorstander van elkaars favoriete ras. Na veel zoeken, lezen en bevragen kwamen we uit bij de whippet.

Een hond die voor mij enerzijds ook wel kenmerken vertoont van de Teckel (jachthond, beetje koppig karkater) en toch geen korte snuit heeft. Sinds de aanschaf van onze eerste whippet zijn we echte lovers. Voorlopig hebben we twee whippets in huis. Mijn vriend doet af en toe mee aan een schoonheidstentoonstelling maar we zien onze honden vooral als huisdier.

Toen de whippetclub mij vroeg of ik zin had om bij het bestuur te komen heb ik toch even goed moeten nadenken. Ik voelde mij niet echt de juiste persoon (weinig gekend, geen jarenlange ervaring met het ras, en vooral een hobbyist). Achteraf besefte ik dat dit misschien juist mijn sterkte kan zijn.
Ik heb een andere kijk op de club. Ik ben geen fokker, ik ben geen shower maar heb wel een groot hart voor het ras.

Ik ben dan ook blij om jullie te mogen meedelen dat ik jullie nieuwe penningmeester ben. Samen met het voltallige bestuur willen wij ons best doen om de whippetclub terug levendig te maken, met tal van activiteiten, ook activiteiten voor mensen zoals ik, die gewoon een whippet hebben als huisdier.

Hebben jullie vragen of willen jullie me beter leren kennen, aarzel dan niet om jullie vragen te stellen. Wij zullen ons uiterste best doen als bestuur om er voor jullie te zijn. Ons doel is in eerste instantie om de club terug nieuw leven in te blazen na het hele corona-gebeuren.

Met hartelijke groet

Jullie penningmeester

Pieter Claessens