Ik ben Eddy Van Hoof en woon in Noorderwijk, stad Herentals. Samen met mijn vrouw Bianca hebben wij momenteel 9 windhonden, 2 whippets en 7 barzoi’s.

Bij mijn ouders thuis mocht ik nooit geen hond houden, en daarom bracht ik het gros van de tijd door bij mijn grootmoeder, zij had een straathondje. Een 3-tal dagen nadat ik het ouderlijk huis had verlaten, kwam er direct een straathond in huis. Met de nadruk op straat…in half het dorp heeft hij voor nakomelingen gezorgd. Schone liedjes duren niet lang en hij werd op straat overreden. Ik wilde direkt terug een hond en kocht het maandblad ‘ woef’. Destijds was dat ongeveer het enige waar men informatie of nesten in terug kon vinden, Google en FB bestonden nog niet. Er stond een foto in van een whippet en het was meteen liefde op het eerste zicht.

In 1980 kocht ik mijn eerste whippet, uit een renlijn, bij een fokker in Noorderwijk. En na een half jaar kwam er een 2e whippetje bij, ditmaal van een showlijn.

Nu 41 jaar later, en enkele honden later,  hebben we dus 2 whippets en 7 barzoi’s. Met de barzoi’s hebben we 2 nestjes gedaan. Voor ons is het belangrijkste dat ze gezond zijn en een super goed karakter hebben. Schoonheid is relatief vind ik zelf, iedereen moet zijn eigen hondje het mooist en het liefst vinden.

Ik wil mij 100 % inzetten in de werking van de Belgische Whippet-club. Ik ben bereid te luisteren naar iedereen, naar alle leden die een whippet als huishond hebben, gaan rennen of coursing doen of naar shows gaan. Voor mij zijn ze allemaal gelijk. Ik heb enige ervaring als bestuurslid in verschillende clubs, de Nederlandse Barzoiclub en de kleinveeclub ‘Parel der Kempen’. Dat komt door de kippen die wij nog hebben, mijn 2e hobby.

Ik geef ook showtraining, bij ‘Ring 13’ in Putte, enkele leden zullen mij ook hiervan kennen. Zelf doen wij vooral met de barzoi’s shows, in binnen- en buitenland en hebben wij al enkele kampioenen. Waar ik vooral heel trots op ben, maar ik zie al mijn honden ontzettend graag.  Het liefst ga ik mijn dagdagelijkse wandelingen doen, met alle 9 tezamen.

Ik ben sinds vorig jaar lid geworden bij de renvereniging in Westerlo. Er zijn nog maar 3 renbanen in België en ik vind als windhondenliefhebber dat we dit moeten koesteren en steunen. Niet dat we zelf onze honden op de renbaan laten lopen. Voor een training sta ik af en toe wel open.

Ik hoop snel iedereen terug te zien op een show of evenement van de club. Ik zie er al naar uit!!

Eddy Van Hoof