Beste leden, oud-leden en toekomstige leden,

Ik ben Catherine Mertens en ben aangesproken door het bestuur om als medewerker te fungeren en sinds ik door persoonlijke omstandigheden “whippet-loos “ ben zie ik dit als een mooie kans om toch nauw bij het ras betrokken te blijven. Sinds mijn tienerjaren ben ik zot van honden , katten en paarden.

Mijn eerste rashond was een Duitse dog waar al snel een vondeling Cairn Terriër bij kwam. Door het lezen van boeken en het maandblad “Woef” werd ik al gauw geboeid door de whippet. Voor mijn 18e verjaardag was het dan zo ver . Mijn eerste renwhippet “A’Quickstep of the Flying Dogs” kwam mijn 2 tal vervoegen. Met haar heb ik mooie resultaten behaald op de renbaan als A-klasser in de jaren 80 en was ik helemaal aan het ras verknocht. Maar het showtype waar ik nu ook mee in aanraking kwam sprak mij meer aan. Rond mijn 21 ste overleed de Duitse Dog . Ik woonde toen nog thuis en mijn ouders wilden geen 3e hond constant in huis .

Ik had ik mijn keuze laten vallen op een Barzoi en het werd “Lara Van Wisinskaja” waar ik ook mee geshowd en gerend heb. Na het overlijden van de Cairn Terriër kwam “Quinta van Aagjesdal” in ons gezin en zij werd later de moeder van mijn 1e zelf gefokte nestje. Ik ben lid van de whippetclub sinds de oprichting en heb ruim 36 jaar zelf whippets gehad. Hiermee heb ik deelgenomen aan rennen, coursings en shows . Allemaal in beperkte mate maar ik weet toch over alles wel iets te vertellen ook al ben ik niet de grote specialist. Ik heb 20 jaar whippets gefokt onder de kennelnaam “with Roots and Wings” waarvan alle hondjes in hele liefdevolle gezinnen zijn opgenomen. Ik heb dus heel veel geluk gehad met de nieuwe eigenaars en nooit geen problemen gehad. Daar ben ik ze allemaal nog steeds dankbaar voor. Ik heb geen grote kampioenen gefokt. Het was gewoon uit pure liefhebberij voor het in mijn ogen geweldige ras. En hopelijk brengt de toekomst mij terug in de mogelijkheid om zelf een whippet(s) als maatje te hebben. Met mijn bijdrage hoop ik de club terug op de sporen te helpen zetten en er een fijne ontmoetingsplaats voor alle soorten van whippetliefhebbers van te maken waar het niet alleen rond de kampioenen en shows draait maar vooral rond “Jan met de Whippet-pet”.

Met vriendelijke groeten,

Catherine Mertens , medewerker bestuur BWCBW