De Fundag is een jaarlijks terugkerend evenement dat doorgaat op 15 augustus.  Centraal op dit evenement is – zoals de naam doet vermoeden “FUN” met de Whippets in al zijn aspecten.

Iedereen is welkom op dit evenement en kan kiezen aan welke van de onderdelen hij deelneemt.

 

Volgende activiteiten staan al zeker op het programma :

  • Een rondje (of een stukje ervan) op de renbaan. Ook onervaren hebben meestal heel snel door wat er hen te doen staat  en lopen fanatiek achter de “haas” aan, zonder enige dwang. De afstand die gelopen wordt, hangt af van de leeftijd en ervaring van uw hond. Onze bekwame medewerkers zijn er om u te adviseren op dit vlak.
  • Een workshop showhandling. Overweegt u om deel te nemen aan een hondententoonstelling ? Heel vaak onderschatten mensen wat het belang van de mens is bij het voorbrengen van een hond. Het komt erop aan om uw hond zo gunstig mogelijk aan de keurmeester voor te stellen. Tijdens deze momentopname moet het gebeuren. Op onze fundag helpen ervaren handlers u heel graag met waardevolle tips & tricks.
  • Over de middag is er een verzorgde BBQ, waaraan u kan deelnemen mits inschrijving vooraf. (Apero + BBQ + dessert : 18 euro/p.)
  • We voorzien tevens een initiatie coursing. Dit is een soort “ren” in het veld, waarbij zo natuurlijk mogelijk de jacht op een haas wordt nagebootst. Dit is een spectaculair onderdeel en deze discipline toont als geen andere het oorspronkelijke doel van ons ras.
  • Er hebben alvast enkele standhouders toegezegd om met hun kraampje op de Funday aanwezig te zijn.  Dus er is uitgebreid gelegenheid tot shoppen.
  •  

Bijkomende info : Coursing gaat door in de voormiddag, renbaan in de namiddag.

Bovenal is dit een evenement waar de gezelligheid troef is, er worden contacten gelegd, Whippetervaringen uitgewisseld, misschien loopt u een nestbroer of –zus van uw Whippet tegen het lijf of kan vol trots u aan uw fokker laten zien hoe goed uw Whippet het bij u heeft ? … Kortom er zijn 1001 redenen om dit fijne evenement NIET te missen.

Voor de leden van de BWCBW is deelname volledig gratis (met uitzondering van de BBQ). Niet-leden betalen een democratische bijdrage van één euro/hond/activiteit.

De BBQ, incl. aperitief en dessert kost 18 euro/persoon. Reservaties sluiten op 10/8.

Graag op voorhand betalen op ons rekeningnummer

Rekening/Compte 000-0075391–22 *  IBAN  BE06 0000 0753 9122 * BIC BPOTBEB1

op naam van BWCBW –  p/a Bart Scheerens – Molenstraat 25 – B-2220 Heist-op-den-Berg

met vermelding : “BBQ funday + naam + aantal personen”