Welkom op de site van de vzw Belgische Whippet Club Belge du Whippet asbl (KKUSH Nr. 1154), de enige officiële rasclub voor Whippets in België. Hier vindt U informatie over ons ras: de Whippet, resultaten van tentoonstellingen, coursings, shows en activiteiten georganiseerd door onze club, adressen van aangesloten fokkers en nog veel meer…

Funday 2014

Op 15 augustus was het weer zover : de jaarlijkse Fundag in Beringen. Ieder jaar opnieuw blijft het mij verbazen hoeveel mensen spontaan deze datum in hun agenda noteren en dit evenement op prijs stellen.

De weersvoorspellingen waren niet optimaal, maar dit kon de pret niet drukken. Goedgemutst en in een amicale sfeer kwamen heel wat oude en nieuwe gezichten delen in de fun. Het plezier stond op deze fundag echt voorop : plezier bij de hondjes om te kunnen lopen en plezier bij de mensen om elkaar weer te zien en met hun hartediefjes te kunnen pronken.

Onze nieuwe penningmeester Patricia kreeg haar vuurproef voorgeschoteld. Een recordaantal van 90 maaltijden werden verkocht en dat zijn heel wat betalingen die moeten geregistreerd worden. Ze had het niet voor niets, ons Patricia, maar ze klaarde de klus op schitterende wijze.

Dit jaar konden we een extra bonus bieden. Rudi Schrooten verzorgde een goed bezette workshop showhandling. Wij stellen deze blijk van sympathie ten opzichte van onze club ten zeerste op prijs en zijn hem uitermate dankbaar. Een groot aantal mensen namen aan deze workshop deel en ze waren het er unaniem over eens. De workshop was duidelijk, leerzaam en zelfs doorwinterde exposanten kwamen achteraf zeggen dat ze er echt iets van opgestoken hadden. Het doel was het belang van een goede handling duidelijk te maken aan de minder ervaren exposanten. Rudi beheerst als de beste de kunst om zijn kennis te delen op een open en vriendelijke manier, zodat iedereen zich daar best wel prettig bij voelde. Als kers op de taart nam Hans Nederhof (Swartshof Salukis) mooie foto’s van dit onderdeel, waarvoor onze oprechte dank. Deze foto’s vindt u elders op de site.

Aan de andere kant van het terrein liepen de de hondjes hun rondje coursing. De één was er al beter in dan de ander, maar allemaal hadden ze plezier, en dat is waar het op een fundag om draait. De occasionele plensbui maakte het niet altijd makkelijker, maar de gedrevenheid van de meeste hondjes is prachtig om te zien. Dit leverde enkele leuke beelden op.

Als lunch hadden we de traditionele, verzorgde barbecue geboekt met een ijsje achteraf. De meningen waren onverdeeld : het had gesmaakt. Bij momenten was het behoorlijk druk in de kantine, maar ook op dit “spitsuur” moesten we ons geen zorgen maken. Het dreamteam van de KVW-kantine ging ervoor en zorgde dat iedereen op tijd en stond zijn natje en droogje kreeg.

Na de middag was de renbaan aan de beurt. Sommige hondjes liepen een volledige ronde en anderen dan weer een stukje. Natuurlijk leverde dit ludieke taferelen op. Sommige hondjes hebben zo’n sterke binding met het baasje dat ze halverwege terugkeerden, één dame probeerde haar hondje te motiveren door zelf ook mee te lopen, helaas niet met het verhoopte succes. Andere Whippets vonden dan het gezoem van de motor op de rail veel interessanter dan de haas en liepen gezwind nog een stukje met hun mechanische vriend door.

Mogelijks heeft het mindere weer onze standhouders benadeeld. Dit spijt ons verschrikkelijk, maar sommige dingen hebben we niet in de hand, zoals het weer. We verwachten ze in ieder geval volgend jaar weer, en hopen dat het dan iets droger en zonniger is.

Het doet ons goed vast te stellen dat onze Fundag een vaste waarde geworden is binnen de Belgische Whippet-scène. Op Sien na, die familiale verplichtingen had, was ons bestuur voltallig. Een handvol coursingleden ontbraken doordat ze in de aanloop naar de coursing in Beringen op 17-8 hun Whippets de nodige rust willen bieden.

We willen willen niet nalaten iedereen te bedanken die bijgedragen heeft aan het succes van deze editie van de Fundag :

  • het team van KVW Beringen, zowel in de kantine als de mensen die de hele dag de weergoden trotseerden,
  • de standhouders
  • Rudi Schrooten en Hans Nederhof om de hele dag in de weer te zijn om onze bezoekers de basis van een goede handling bij te brengen
  • en – last but not least – u allen, voor uw aanwezigheid, uw respect en uw vriendschap.