Welkom op de site van de vzw Belgische Whippet Club Belge du Whippet asbl (KKUSH Nr. 1154), de enige officiële rasclub voor Whippets in België. Hier vindt U informatie over ons ras: de Whippet, resultaten van tentoonstellingen, coursings, shows en activiteiten georganiseerd door onze club, adressen van aangesloten fokkers en nog veel meer…

CACIL CACBL voor Rabbit’s Cove Jadranka (aka Lily)

We hadden enkele weken geleden onze tweede coursing van het seizoen gelopen.

Daar hadden we een beetje pech want Lily kon niet deelnemen (loops) en Beauke hield er een lichte blessure aan over.

Eens we thuis gekomen waren dat kleine wondje maar eens beginnen bestuderen. Stond toch vrij dik en ze had op dezelfde plaats nogal wondjes gehad.

Verontrustend? Nee, niet echt, maar we besloten toch om er eens mee naar de dierenarts te gaan.

Resultaat was een lichte ontsteking en voor de zekerheid eens een röntgenfoto genomen. Dat gaf ons direct schrik! Ter hoogte van de middenvoet zat er schijnbaar een kleine uitstulping? Botfragment? van wat of wanneer??

Beauke had er nauwelijks last van maar we moeten het niet erger laten worden hé.

Onze volgende coursing stond al op het programma en die gaf ook de eindstand voor deelname aan het EK te Slovakije dit jaar.

Beauke had een goede plaatsing dus besloten we om ze niet te laten deelnemen in Beringen. Speciaal om haar poot niet te belasten en het EK niet in het gedrang te brengen.

Ons Lily verscheen wel aan de start. Niet de meest ervaren coursing dame, al heeft ze voor ons haar strepen al verdiend op de renbaan.

Hoop op een resultaat?? goh, ergens wel een top 8 en dan heeft ze een waterkansje om de selectie te halen van het EK.

Ze had maar nog 2 tellende wedstrijden gelopen en men moet minstens 3 resultaten kunnen voorleggen.

Bij de eerste run leek het alsof ze me dood wilde. Ze gaat over kop en verliest haar muilkorf. Weer recht geveerd en verder achter de ‘haas’.

Bij een snel stuk loopt ze recht op een  katrol af. Daarbij loopt ze (gelukkig) enkel het kegeltje omver.

Zodra ze aankomt kreeg ze direct een check-up van Patricia want die vreesde ook direct voor blessures.

Tijdens het uitwandelen leek alles oké en we vonden ook geen zichtbare wondjes. Twintig minuten later ze weer even uit de camper genomen en een klein stukje gewandeld.

Nu dat het lichaam niet meer tjokvol adrenaline zat, is het sneller te zien als ze ergens manken of wat dan ook.

Onze kleine dame gaf alleen een blik van “ pff mag ik nu eens wat rusten, ik heb net alles gegeven”.

Patricia was er als de kippen bij om de jury uitslag te weten na de eerste ronde. 3de plaats op 16 deelnemende teven.

Ik had direct iets van oké, dan heeft ze zeker kans op EK-ticket.

Als ze nu blessure vrij de dag doorkomt is het goed.

Op naar de tweede run. Dat was een warboeltje!

Bij de start ging Lily en haar tegenstander wel heel hard zij aan zij op het ‘haas’ af. Zo fel dat Lily werd gehinderd om de haas nog te kunnen zien.

Ze ging op zoek in volle snelheid en ze ging de mist in. Zeer begrijpbare reactie van haar.

Het parcours lag vlak naast de renbaan, wat voor haar zeer bekend terrein is en dus ging ze daar zoeken. Helaas loopt een coursing parcours nooit over een renbaan.

Seconden later kwam er een extra deelnemer op de proppen uit het publiek en die verstoorde Lily haar tegenstander, waardoor die over de kop ging en ook de wedstrijd moest staken.

Gelukkig velde de jury een correct oordeel. Overloop! 1 jury lid had perfect gezien wat er in de start zich afgespeeld had en bracht  begrip op voor de verwarring bij ons Lily. De overige juryleden wisten ook dat hier iets niet klopte. De onverwachte deelnemer gaf de doorslag in hun beslissing om het 1ste jurylid bij te staan.

Dus na de whippet reuen kreeg Lily en haar tegenstandster hun herkansing. Nu verliep wel alles perfect en ze zetten beiden een foutloos parcours neer.

In de einduitslag trok Rabbit’s Cove Jadranka aka Lily aan het (onverwachte) langste eind. Ze mocht huiswaarts gaan met de CACIL-CACBL op zak. Dus eind goed al goed?

Helaas, nu heeft Lily wel haar EK-ticket op zak maar de dag erna kwam er slecht nieuws van ons ‘zwart pareltje’ Beauke.

Ze moest voor een grondig onderzoek naar de dierenarts en daar bleek dat het botfragmentje op een gecompliceerde plaats te zitten in de middenvoet.

Een operatie dringt zich op en dus is haar EK deelname binnen 2 maand helemaal niet zeker.

Ondertussen is er al een specialist orthopedie voor honden geraadpleegd en nu is het bang afwachten op verdere antwoorden.

Nu maar bidden en hopen dat het goed komt met Beauke, ook al haalt ze het Ek niet, we hopen dat ze toch terug kan rennen om haar overvolle energievat tijdig te kunnen ledigen.

Dank aan Stijn en Patricia voor dit leuke verslagje – Felicitaties aan dappere Lily en veel beterschap voor zwarte parel Beau

Rabbit's Cove Jadrankra (blauw) en Hateya River du Tépée d'Amour (wit), veelzijdige Whippetmeisjes vol passie